Ett enkelt batterifodral, för reservbatteierna som man bör ha med sig på en tur.

Ett snabbt DIY-projekt: ett fodral för 4 st AA-battrier. På lite längre vinterturer bör man ha med sig extra batterier till pannlampan, även om moderna LED-lampor och litiumbatteier är en kombination som ger lång brinntid. problemt är hur man packar sina batteier. Löst i en plastpåse är en “klassiker”, men det känns alltid lite sådär i mina ögon. Vissa tejpar ihop dem (t.ex. två och två) med vanlig tejp, vilket nog är mer rationellt på en riktigt lång tur där man måste ha med sigmer än någon enstaka uppsättning reservbatterier.

Material och teknik

Jag råkade ha lite jättebrett band (89 mm) liggande, men det går bra att skarva två smalare band (lägg dem kant-i-kant och täck skarven med ett lämpligt band, t.ex. 20-25 mm). Använd resår för att hålla batterierna på plats, och kardborrband och/eller resårsnodd för att hålla fodralet stängt.

Batterifodral för 4 st AA-batterier